Han votat 6154 persones. • Illa educativa del barri de Gràcia

  AMPA Teresa Claramunt

  603 vots

  Tornar

  Justificació de la proposta

  - ESPAI PÚBLIC -

  L’AMPA de l’escola Teresa Claramunt va crear una comissió de Camí Escolar i d’Espai Públic amb l’objectiu que el carrer sigui un lloc propi dels seus usuaris i més segur. Una de les problemàtiques del barri és el gran flux de vehicles, essent alguns carrers rondes d’entrada o sortida de la ciutat. Les característiques d’aquestes vies faciliten un elevat volum de vehicles i la circulació a velocitat elevada. Alguns dels carrers més transitats coincideixen amb camins escolars on cada dia passen centenars d’infants i adolescents i es generen situacions de perill.

  Els alumnes de l’Institut Pau Vila i de l’Escola Teresa Claramunt són sovint testimonis d’accidents de trànsit en les cruïlles que envolten l’illa educativa. Creiem que són necessaris petits canvis en la via pública per la seguretat dels nostres fills i filles. Proposem accions per recuperar l’espai públic donant-li altres funcions diferents a les actuals. La proposta pretén donar cabuda a un tipus d’activitats pràcticament desaparegudes en aquests carrers: les activitats d’estar.

  Els objectius de la proposta són: moderar i pacificar el transit; afavorir les activitats d’estar al carrer; eliminar la “monopolització” de l’espai (circulació+aparcament); reduir el volum de circulació de vehicles; baixar la velocitat “excessiva; millorar la infraestructura de vianants i ciclistas i evitar la“mala praxi” d’alguns conductors, entre altres.

   


  Descripció de la proposta

  La proposta consta de:

  • Pacificació de la Illa Educativa (zona max 30km/h)
  • Carrer Permanyer, semipeatonalització i priorització del carril bus, ampliació de voreres i posar-hi arbrat
  • Restauració de les façanes de les fàbriques de davant dels centres educatius
  • Carretera de Molins de Rei, aixecament de la calçada a l’alçada de la vorera i semipeatonalització de l’espai de davant de l’escola Teresa Claramunt (zona 10km/h)
  • Carrer Jacint Verdaguer, semipeatonalització i prioritzacio del carril bus, eliminar una fila d’aparcament, ampliació de voreres i arbrat al carrer
  • Carrer Viladomat, semipeatonalització, restricció d’accés a vehicles privats excepte serveis públics i pàrquings en el tram entre carrer Jacint Verdaguer i carrer Permanyer i adequar el tram amb mobiliari urbà (bancs i jardineres). Zona 10km/h.
  • Incorporació de nous espais comercials de petit format i de proximitat.

  Entitats que donen suport  ala proposta: Agrupació de Veïns del Barri de Gràcia

  http://www.ampateresaclaramunt.cat/

  http://www.avg.cat/

   

  https://youtu.be/9B8KaerWRL4

   

  Enllaços a noticies que han sortit a la premsa:

  http://www.isabadell.cat/opinio/opinio-de-pau-avellaneda-geograf-en-construccio-reinventant-el-barri-de-gracia/

  http://www.isabadell.cat/sabadell/societat/lescola-teresa-claramunt-demana-noves-accions-per-netejar-el-barri/

  http://www.radiosabadell.fm/Noticies/El-Teresa-Claramunt-demana-la-intervencio-de-la-Policia-Municipal-per-acabar-amb-les-caques-de-gos-al-carrer


  Pressupost

  100.000 €  Tornar