Han votat 6154 persones. • Colònies i campaments per a tothom!

  GE La Baldufa – Can Puiggener

  Projecte seleccionat!
  580 vots

  Tornar

  Justificació de la proposta

  - SERVEIS COMUNITARIS -

  L’Esplai La Baldufa de Can Puiggener cada any ofereix al màxim nombre d’infants i joves del barri del Can Puiggener la possibilitat de participar i gaudir d’un parell d’activitats de lleure fora del context natural de l’esplai. Les colònies i els campaments suposen una experiència de convivència en un entorn natural i per molts dels participants és un de les poques oportunitats que tenen de fer activitats fora del barri o fins i tot d’anar de vacances. Degut a la situació econòmica del barri, la majoria de famílies no disposen de recursos econòmics ni materials suficients per participar de les colònies i els campaments. Per tant, aquests es troben en una situació de desigualtat respecte els infants i joves d’altres zones de Sabadell.

   

  Les activitats s’ofereixen a uns preus socials i simbòlics, per garantir que la manca de recursos econòmics no suposen un fre a la participació dels infants. L’entitat assumeix el cost de gairebé el 90% de les activitats però no disposa d’ajuts específics per dur-les a terme, fet que comporta molts esforços per part de l’equip de monitors per poder-los aconseguir i que acaba repercutint en la qualitat de les activitats i en dificultats de preparació i desenvolupament..

   


  Descripció de la proposta

  El tipus de projecte de lleure en el qual s’emmarca l’acció educativa és de caràcter puntual i es concentra en l’època de vacances escolar i fora del medi quotidià. Es busquen zones muntanyoses i riques en vegetació i fauna que permeten als infants i monitors apropar-se a la natura. La vivència en unes condicions diferents a les habituals i lluny de les comoditats quotidianes afavoreix el desenvolupament de l’enginy, altres capacitats i educa en valors.

   

  El terreny es distribueix en diferents espais en funció de l’activitat que s’hi durà a terme. Les tendes s’utilitzen per dormir i com a aixopluc en cas de pluja. El tendal és l’espai de menjador, d’aixopluc i on s’hi viuen vetllades i moments molt importants de convivència. Les activitats es realitzen a l’aire lliure o a recer del  tendal. La pretensió dels campaments no és fer grans tallers, ni grans activitats, sinó transmetre una forma de vida que permet l’aprenentatge conjunt, fomenta el treball en equip i el respecte a la natura.

   


  Pressupost

  35.000€  Tornar