Han votat 6154 persones. • Àrea d’esbarjo per a gossos a Sabadell

  Assoc. de propietaris de Gossos de Sabadell

  Projecte seleccionat!
  1247 vots

  Tornar

  Justificació de la proposta

  - ESPAI PÚBLIC -

  L’espai públic és un lloc de convivència i per compartir i s’ha de dotar dels elements necessaris per fer-ho possible. Un de molt important són les àrees destinades a l’esbarjo dels gossos per a la tranquil·litat dels seus propietaris i per tenir mascotes equilibrades. Ara que l’Ajuntament de Sabadell ha creat un Programa de Benestar Animal, és el moment d’apostar per la bona convivència entre les persones i els animals de companyia. Per aquest motiu, a part de les normes de compliment pels propietaris de gossos per exercir una tinença responsable i cívica, l’Ajuntament ha de contribuir amb serveis específics, com ara espais on aquestes mascotes puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense molestar a la resta de la ciutadania. Actualment, Sabadell només disposa de dos espais en els quals els gossos poden anar lliures i cap és suficientment gran i tancat, de manera que els seus propietaris s’han de desplaçar a altres localitats.

  S’ha reivindicat aquest tipus d’espais amb el benentès que és una necessitat de la ciutat topant sempre amb el mateix problema “el pressupost”. Ara és l’oportunitat per a realitzar el somni de tot el col·lectiu de propietaris de mascotes que les consideren com a part de la família i per tant, en volen el seu benestar. A més, és un tema pendent d’executar ja que va ser aprovat per la majoria dels grups municipals en el Ple del dia 03/06/2014 i fins i tot la resolució del Síndic de Greuges va ser favorable a la demanda, recomanant a l’Ajuntament la creació d’aquests espais.

   


  Descripció de la proposta

  La proposta consisteix en crear una zona molt gran, tancada, amb fonts, arbres per a tenir ombra, papereres, bancs i zones d’agility, i fins i tot una “piscina/zona d’aigua”, per exemple al Parc Catalunya que és un lloc que la gent ja té com a “espai pet-friendly” i és un emplaçament cèntric que evitaria els desplaçaments d’una punta a l’altra de la ciutat.

  La proposta inclou fer un correcan per a cada barri de Sabadell, que no han de ser extremadament grans sinó adequats a la zona/barri i l’existència o no de les zones verdes. Algunes de les zones als barris poden ser tancades i altres obertes i fins i tot, crear espais amb limitació horària.

  https://youtu.be/lRgvufOwfT8 

  https://www.facebook.com/groups/propietarisdegossossabadell/

  https://mobile.twitter.com/gossossbd 

  https://propietarisdegossossbd.wordpress.com

  Entitats que ens donen suport:

  -ASPA (ASSOCIACIÓ PROTECCIÓ ANIMAL DE SABADELL)

  https://www.facebook.com/aspasabadell/

  -BAS (BRIGADA ANIMAL DE SABADELL)

  https://www.facebook.com/Brigada-Animal-Sabadell-422995607842678/

   

   


  Pressupost

  150.000 €  Tornar